Meld je aan voor een gratis WERKGELUK boost call!

"Doe het werk dat bij je past en je hoeft nooit meer te werken."

Over mij

Over Suzanne van der LiendeMijn naam is Suzanne van der Liende. Ondernemer, coach, trainer, vriendin, zus en moeder. Samen met mijn gezin woon ik in Schalkhaar, vlakbij Deventer. Ik houd ervan het leven te vieren en er elke dag een feestje van te maken.

Hoe anderen mij omschrijven: ‘Positief – Optimistisch – Integer – Enthousiast – Gedreven – Gestructureerd – Lief – Humoristisch – Perfectionist’

Wat ik heb gezien

Inmiddels werk ik zo’n 15 jaar in het HR vak en heb ik gezien wat medewerkers gelukkig maakt en waar organisaties kansen op meer werkgeluk laten liggen. Ik heb medewerkers ziek zien worden van het werk. Medewerkers die niet wisten hoe of niet durfden te kiezen voor persoonlijk werkgeluk. Ik heb ook organisaties gezien die potentieel niet optimaal benutten. Organisaties waar medewerkers niet het beste uit zichzelf of de ander halen. Het is jammer dat we deze kansen laten liggen.

Wat ik zelf heb ervaren

Ik ben in mijn loopbaan vaker op een punt gekomen, waarin ik me niet meer gelukkig voelde in mijn werk. De eerste keer was in 2007, toen ik 2 jaar voor een uitzendbureau had gewerkt. Ik heb er zoveel geleerd en de organisatie was super tof met al die jonge, ambitieuze collega’s net zoals ik. Maar het commerciële zorgde voor buikpijn. De targets elke maandag op mijn computerscherm hadden op mij een averechts effect. Ik wist toen precies wat ik wilde, ik had Personeel & Arbeid gestudeerd, dus ik wilde een baan als HR-adviseur. Ik ging solliciteren en kwam al snel in een HR-baan terecht bij een hele fijne, internationale werkgever. Bijna 10 jaar heb ik hier gewerkt. Veel bereikt. Veel mooie nieuwe dingen mogen doen. Een aantal reorganisaties mee gemaakt, maar na 10 jaar merkte ik dat ik me niet langer op kon laden. Het ging op de automatische piloot, ik was toe aan een andere omgeving dacht ik toen. Heel bewust heb ik in 2016 de keuze gemaakt voor een organisatie in een geheel andere branche, de zorg. De eerste maanden was ik enorm blij met mijn keuze. Ik zat in een flow en had enorm veel energie en wilskracht om hier iets moois van te maken.

Herken je dit?

Maar het nieuwe ging eraf en de kanteling kwam al binnen een jaar. Ik merkte dat ik goed was in wat ik deed, maar ik werd er niet meer blij van. Ik sleepte me elke ochtend naar kantoor en deed daar wat ik moest doen. Ik was niet meer creatief en dacht niet meer in oplossingen. En zodra ik thuis was, had ik geen energie meer om leuke dingen met mijn kinderen te doen. Ik hield mezelf, maar ook mijn werkgever voor de gek.

Durf te kiezenDurf te kiezen!

Dit kon zo niet langer en ik moest nu durven kiezen voor mijn eigen werkgeluk! In juli 2017 heb ik mijn werkgever aangegeven in oktober weg te gaan. Wat was dit eng! Ik had nog niets anders! Maar ik had ruimte nodig om na te denken over mijn volgende stap. Ik had tijd nodig om op zoek te kunnen naar mijn passie. Ik heb het mezelf gegund deze beslissing te nemen. Ik heb een prachtige reis gemaakt, op zoek naar mijn kwaliteiten, mijn drijfveren en mijn geluk. En ik heb het gevonden! Ik wil dat jij voor hetzelfde kiest. Want dat is het, een keuze! En ik wil dat organisaties kiezen voor alleen nog maar gelukkige medewerkers. Ik creëer nu mijn eigen werkgeluk door bij te dragen aan het werkgeluk van jou en die van de mooiste organisaties.

Ik wil je graag vertellen hoe.

Laten we kennismaken