Meld je aan voor een gratis WERKGELUK boost call!

"Doe het werk dat bij je past en je hoeft nooit meer te werken."

Voor organisaties

Werkgeluk in de organisatieMet zingeving, voldoening en plezier groeit het geluk van medewerkers. Steeds meer organisaties zijn zich bewust van het feit dat gelukkige medewerkers beter functioneren. Het is een thema waar steeds vaker aandacht voor is.

En dat is goed!

Want, organisaties met gelukkige medewerkers zijn succesvoller, aantrekkelijker op de arbeidsmarkt en het ziekteverzuimcijfer is lager. Gelukkige medewerkers zijn productiever, creatiever, werken beter samen, hebben minder last van stress en staan meer open voor vernieuwing en ontwikkeling. Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat organisaties met gelukkige medewerkers hoger scoren op klanttevredenheid– met betere (bedrijfs)resultaten als gevolg. Maar het is toch vooral gewoon fijn als je medewerkers gelukkig zijn?!

Redenen genoeg dus om gelukkig werken op de agenda van elke organisatie te krijgen. Let wel, werkgeluk werkt alleen als je er als organisatie echt in geloofd! Als dit geloof er is, kijk dan eens bij de masterclass ‘vergroot je werkgeluk’.


Masterclass ‘vergroot je werkgeluk’

Duur: 3 tot 8 uur (afhankelijk van de diepgang)
De eerste stap op weg naar meer werkgeluk start met bewustwording. Tijdens deze praktische kennismaking krijgen deelnemers een goed beeld van wat werkgeluk inhoudt en wat je als individu of organisatie kunt doen om het werkgeluk te vergroten. Ik ben van mening dat een organisatie werkgeluk kan faciliteren, maar dat de verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf ligt. In deze workshop wordt daarom de zelfkennis van de medewerker vergroot en zal hij beter zicht krijgen op zijn kwaliteiten. Plezier, voldoening en zingeving spelen een rol. Door het delen van theoretische inzichten, best practices en oefeningen weten deelnemers na afloop hoe ze zelf en met elkaar aan de slag kunnen met werkgeluk.

Boek nu


Workshop, Training of Inspiratiesessie op maat

We starten onze samenwerking altijd met een vrijblijvend, persoonlijk gesprek. Zo kan ik de sessie op maat maken en laten aansluiten bij de huidige situatie van de organisatie. Speelt in jullie organisatie bijvoorbeeld ‘duurzame inzetbaarheid’, ’employer branding’ of ’employee journey’ een grote rol? De koppeling met werkgeluk is er al. In de workshop of training zorg ik ervoor dat de thema’s die leven binnen de organisatie, verweven worden met het gelukkig werken. Je kunt als organisatie zelf invulling geven aan de duur, het aantal deelnemers en de locatie. Alles is mogelijk, als het thema werkgeluk maar centraal staat. Mail of bel mij voor het maken van een afspraak.

Boek nu


Werkgeluk meten

Geluk is heel goed te meten. De afgelopen tijd zijn er vragenlijsten ontwikkeld die op een betrouwbare en valide manier geluk kunnen meten. Ook werkgeluk kan gemeten worden. In Nederland geven de medewerkers hun werk gemiddeld een 7,1. Bijna 30 procent scoort een zes of lager. Slechts een klein deel floreert echt op zijn werk.

Onderzoeksbureau Soffos heeft samen met geluksonderzoeker Ad Bergma en trainer/coach Onno Hamburger de Gelukkig Werken Vragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst maakt duidelijk hoe gelukkig iemand is in het werk en welke factoren daarbij bepalend zijn. Wil jij weten hoe jouw medewerker, team of organisatie ervoor staat? Neem contact met mij op en maak kennis met de Gelukkig Werken Vragenlijst.

Contact


HR advies en interim

WerkgelukWerkt ondersteunt organisaties op het gebied van HR advies, interim opdrachten of projecten. Je kunt denken aan tijdelijke ondersteuning i.v.m. bijvoorbeeld ziekte of zwangerschap. Of je organisatie is te klein voor een HR afdeling, maar je wilt wel graag af en toe met iemand kunnen sparren over mens en organisatie. Je kunt ook een projectmatige klus hebben, bijvoorbeeld op het gebied van verzuimbeleid of een functiegebouw. Met mij haal je een integere, enthousiaste HR-professional in huis met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en oog voor verhoudingen in een organisatie. Ik ben in staat een goede balans te creëren tussen organisatiebelang en het belang van de werknemer. Ik ben enthousiast, vrolijk en resultaatgericht.

Mag ik jouw business partner zijn?

Contact